Header image

Site tools

Contact

Bezoekadres
Mercatorlaan 1200 3528 BL, Utrecht
Domus Medica 6e etage, gebouwdeel A
   
Contact
030 282 33 27 E-mail ons
Meer contactinformatie...

Zoeken

Inloggen

AIOS en nu?

AIOS en nu?

Allereerst moet elke arts in opleiding tot medisch specialist zich inschrijven in het opleidingsregister van de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS). Dit kan digitaal hier

Er wordt verwacht dat alle AIOS Heelkunde lid worden van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH), onze beroepsvereniging die de belangen behartigt van de Nederlandse chirurgen en toekomstig chirurgen.  

Het lidmaatschap voor AIOS bedraagt 400 euro, welke in sommige opleidingsklinieken te declareren is. Inschrijven kan via deze link: Lid worden

De AIOS Heelkunde worden direct vertegenwoordigd door de Vereniging van Assistent-Geneeskundigen in de Heelkunde (VAGH). Elk van de acht opleidingsregio’s heeft een vertegenwoordiger, die gezamenlijk het bestuur vormen. Mocht je vragen of problemen hebben betreffende je opleiding zijn wij hiervoor altijd te benaderen. De VAGH heeft tweemaal per jaar een ALV, tijdens de Chirurgendagen en de Najaarsvergadering. AIOS die lid zijn van de NVvH zijn daarbij ook direct lid van de VAGH.
Verder adviseren wij alle AIOS om tevens lid te worden van De Jonge Specialist (fusie van de Jonge Orde en LVAG), de beroepsvereniging voor alle AIOS van de verschillende specialismes.
De Jonge Specialist vertegenwoordigd de AIOS in de Federatie Medisch Specialisten onder andere op gebied van instroom AIOS en medisch studenten,arbeidsmarkt, ontwikkeling kwaliteitseisen opleiding en individualisering van de opleiding. Verdere oordelen van een lidmaatschap zijn onder andere gratis juridisch advies in arbeidsrechtelijke zaken, korting op diverse verzekeringen en een gratis abonnement op het Medisch Contact. Het lidmaatschap bedraagt 130 euro, inschrijven kan hier.
Als je lid bent bij de VVAA kun je eenmalig de jaarcontributie voor het lidmaatschap retour ontvangen.
Mocht je nog verdere vragen aangaande je opleiding hebben, dan horen wij het graag.
Heel veel succes met de opleiding!